انعکاس سخنرانی مهندس زارعی در سمینار بزرگ خودباوری و اختراع
مقالات و مصاحبه های مهندس علی زارعی (مدیرعامل) - مصاحبه های مهندس زارعی با خبرگزاری ایمنا |
لینک مستقیم خبر در خبرگزاری ایمنا
http://imna.ir/vdcae0ny.49nw015kk4.html
به گزارش ايمنا، مدير گروه نخبه پروري خيريه باقرالعلوم (ع) و عضو شوراي پيوند مخترعين در سمينار بزرگ خودباوري و اختراع با بيان اينكه در تحقيق جديدي كه بر روي 1 هزار و600 كودك 5 ساله انجام گرفت ثابت شد كه 98 درصد كودكان 5 ساله در رده نابغه قرار دارند، افزود: اين درحالي است كه ميزان نبوغ افراد با افزايش سن كاهش يافته به گونه اي كه در گروه سني 25 سال تنها 2 درصد آنان در رده نابغه قرار دارند.
علي زارعي با اشاره به اينكه خودباوري كودكان 5 ساله يكي از مهمترين دلايل وجود نبوغ بالا در آنان است، تصريح كرد: درواقع با افزايش سن فرد خودباوري را به واسطه زندگي در اجتماع و برخورد اطرافيان از دست داده و با فعل هاي منفي زيادي روبرو است كه مانعي براي پيشرفت و شكوفايي اوبه شمار مي روند.
وي با اشاره به نگارش كتاب به سوي نوآوري بيان داشت:اين كتاب ماحصل تلاش و تحقيق در زمينه نبوغ، استعدادها و نوآوري افراد مختلف بوده است.
مدير گروه نخبه پروري خيريه باقرالعلوم(ع) با بيان اينكه براي پرورش ذهن خود سعي كنيد هر روز يك مطلب جديد ياد گرفته و به دانسته هاي خود بيافزاييد، ادامه داد: نوشتن در هنگام مطالعه يكي از بهترين روش هاي مطالعه و افزايش مطالب جديد در اين زمينه است در تحقيقات جديد ثابت شده كساني كه مطلبي را يادداشت مي كنند 3 برابر افرادي كه آن را گوش مي دهند آن مطلب را ياد خواهند گرفت.
وي با بيان اينكه سرمايه گذاري بر روي كودكان از همان سنين كودكي موحبات پيشرفت و شكوفايي آنان را فراهم مي كند، اظهار داشت: والدين تلاش كنند كه از همان دوران كودكي براي كشف استعدادها و نبوغ فرزندان خود تلاش كنند و همان طور كه براي فرزند خود لباس و پوشاك تهيه مي كنند به فكر پرورش استعدادهاي او باشند.
زارعي خاطرنشان كرد: در اين بين بدانيد كه همان طور كه در قبال فرزند خود مسئول هستيد، در قبال ديگر افراد جامعه نيز مسئول بوده و حتي مي توانيد با وقف كتاب، كتاب هاي آموزشي و حمايت از كودكان خانواده هاي ضعيف تر در پرورش استعدادهاي آنان نيز تلاش كنيد.
وي با اشاره به اينكه زمان و اهميت دادن به آن از مهمترين اولويت ها براي ايجاد خلاقيت و نخبگي است، افزود: در واقع هدر دادن تنها 5 دقيقه در روز مصادف است با از دست دادن يك روز تمام در سال، به طور كلي ازدست دادن يك روز در سال براي هرفرد منجر به ايجاد فاجعه برزگ انساني در جهان خواهد شد.
مدير گروه نخبه پروري خيريه باقرالعلوم (ع) و عضو شوراي پيوند مخترعين با بيان اينكه سرانه مطالعه در ايران روزانه 20 تا 25 دقيقه است، بيان داشت: براي افزايش ساعت هاي مطالعه خود روزانه به تعداد ساعت مطالعه خود افزوده و درنهايت با زمان سازي مناسب از وقت هاي بدون استفاده براي مطالعه بهره ببريد.
وي با اشاره به تحقيقي كه در روش آموزش و پرورش چين انجام گرفته است، تصريح كرد: اين امر گوياي سرمايه گذاري كشور چين بر روي كودكان است در واقع اين كشور براي پيشرفت خود از همان دوران كودكي افراد را زير نظر گرفته تا در آبنده از نبوغ و استعداد آنان براي پيشرفت كشور استفاده كند.
زارعي با بيان اينكه والدين نقش بسيار مهمي در پرورش استعدادها و خلاقيت كودكان خود دارند، اظهار داشت: پس از آنكه فرد به خلاقيت لازم در زمينه استعدادهاي فردي خود رسيد به فرد نورآور تبديل خواهد شد به عبارت ديگر نوآوران افرادي هستند كه زمانيكه چيزي را مي بينند ديدگاه ديگري از ذهن آنان تجلي يافته و از اين ديدگاه براي ايجاد طرحي نوآورانه استفاده مي كنند.
وي ادامه داد: به طور كلي مي توان گفت فرد براي رسيدن به اختراع در ابتدا بر روي فعاليت خاصي هدف گذاري كرده به خود باوري مي رسد و با ايجاد خلاقيت و نوآوري در نهايت مخترع شده و وسيله جديدي را اختراع خواهد كرد.
مدير گروه نخبه پروري خيريه باقرالعلوم (ع) و عضو شوراي پيوند مخترعين با اشاره به اينكه اختراعاتي كه سريعتر به مرحله اجرايي رسيده، درآمد زاد بوده، تجاري سازي شده و در ايجاد اشتغال موثر باشد از دسته اختراعات مناسب مي باشند، ادامه داد: دراين بين مخترعان تلاش كنند كه آينده نگر بوده و با هدف گذاري به سمت ايجاد اختراع حركت كنند، مخترع بايد بداند كه تنها پيشرفت در يك علم خاص مدنظر نبوده و براي پيشرفت بايد از تمام علوم بهره كافي را ببرد.
وي در مورد ويژگي هاي مخترعان و دانشمندان بزرگ گفت: اعتقاد به كمك و ياري خداوند، مطالعه فراوان حتي در زمان بسيار كم، پشتكار وتلاش به صورت پيگير و مستمر، سماجت زياد در به ثمر رساندن اختراع و درنهايت دقت فراوان در مورد مسائل پيرامون خود از ويژگي هاي دانشمندان بزرگ به شمار مي رود.
آخرين بروز رساني (شنبه ، 7 آبان 1390 ، 20:55)